26 Mart 2011 Cumartesi

Solante acnes SPF 50+ güneş kremi



Sivilce kremi kullanmaya başladığımdan beri cildim aşırı soyulmaya başladı. Bir yandan "oh ne güzel kuruyup gidiyorlar" diye sevinsem de bir yandan "ee şimdi bu kuruyan sivilceler leke bırakmasın bi de?" diye endişelendim.

Güneş kremi kullanmayı düşündüm ama geçen yaz "bak işte bu muhteşem bi ürün, hem su bazlı, sivilce yapmaz" diyen satış görevlisinin gazına gelip internetten araştırma yapmadan bi dolu para verip aldığım ürün de sivilce çıkarınca iyice soğumuştum güneş kremlerinden. 

Genç ve lekesiz bir cilde sahip olmanın; 365 gün boyunca güneş kremi kullanmaktan geçtiğini öğrenince kendime uygun bir krem bulmak için azmettim ve buldum: Solento acnes SPF 50+. Fiyatı (65 tl) başta pahalı geldi ama diğer iyi markalarla karşılaştırınca 150 ml için gayet makul buldum. 

Kutusunun en üstünde "Liposome Technology" yazıyor. Lipozom; cildin en alt tabakasına kadar istenen maddeyi taşıyabilen bir yapı. 

Yağsız, non-konedojen, hipoalerjenik ve suya dayanıklı bu güneş koruyucunun diğer özellikleri (çevirebildiğim kadarıyla) şöyle yazılmış:
  • Yüksek UVA ve UVB koruması,
  • İçeriğindeki  "Pirocton Olamine, Zinc Gluconate" maddeleri sayesinde bakteri ve mantar oluşumunu önlemesi ,
  • Epilobum ekstraktı sayesinde yağ üretimini kontrol altına alması,
  • İltihaplanmayı sınırlayan Phytosterol içermesi,
  • Gözeneklerin tıkanmasını önleyen Salisilik asit içermesi,
  • Yağ emici partikülleri sayesinde daha mat bir görünüm sağlaması,
  • Güneşe maruz kalınca oluşan serbest radikallerin nötralize edilmesinde (ki bu serbest radikallerin aktivitesinin önlenmesi yaşlanmayı geciktiriyor) önem arzeden  antioksidanlar içermesi.
Görünüşü çok yoğun gibi ama sürülmesi çok rahat, kolayca cilde yediriliyor ve beyaz iz bırakmıyor. En çok hoşum giden yanı ise suratımın öğleden sonra yağdan parlamaması. 












3 yorum:

  1. güneş kremi alırken bu marka hep dikkatimi çekiyordu ama hakkında çok bilgi sahibi olmadığım için almamıştım,cildi parlatmayan güneş kremi bulmak zor gerçekten memnun kalmana sevindim,güle güle kullan canım.

    YanıtlaSil
  2. yazın ilaç gibi geldi:)
    parfüm içeriyor nu acaba?Bende bu kremi almayı düşünüyorum.En son aldığım krem sivilce yaptı:(

    YanıtlaSil
  3. merhabalar bu güneş kremini nereden aldın acaba? Ben de almak istiyoruma ama ist.'da eczanede bulamadım internete de pek güvenemiyorum...

    YanıtlaSil